Cleany Teeth

– Tandbehandling med ultraljudstandborste

 

Hur fungerar Cleany Teeth?

Cleany Teeth förebygger ett av de största hälsoproblemen vi har med våra hundar. Över 80% av alla hundar över 3 år, lider av parodontit, inflammation i tandköttet som bildas av tandsten. Behandlar du hundens tandkött så förebygger du förekomsten av parodontit och förbättrar livskvalitén.

Cleany Teeth rengör hundens tänder och tandkött och skyddar mot karies och inflammation i tandköttet. Rengöringen utförs med ultraljud och en kompatibel rengöringsgel. Ultraljudsvågor skapar en mild vibration. Varje sekund flyter en miljon svängningar genom borsten och skummet (skapat av CleanyTeeth Ultrasound Toothpaste Gel). De kan nå var som helst i munhålan. Detta betyder också att ultraljudet tränger in i tandköttsvävnaden.

Ultraljud når de minsta utrymmena, sprickor, luckor och rengör där konventionella tandborstar inte når. Ultraljud rengör utan att borsten rör sig så det är extremt skonsamt och fördelaktigt för känsliga tänder och tandkött. Emaljen är särskilt skyddad mot nötning och tandköttet skyddas mot irritation. Medicinska studier som genomförts under flera decennier bevisar den antibakteriella effekten av ultraljudsvågor.

Cleany Teeth förebygger:

  • Inflammation i tandköttet
  • Tandlossning
  • Sjukdomar i munhålan
  • Dålig lukt i munnen
  • Plack
  • Bakterier
  • Tandsten

Om munhälsan hos hunden inte upprätthålls med regelbunden tandborstning kan det krävas narkos för att göra en fullständig munsanering. Narkos innebär en stor risk för hunden och en munsanering kan bli en stor kostnad för djurägaren då det generellt inte täcks av försäkringsbolagen. Det är därför fördelaktigt för både hund och djurägare om behovet av munsanering under narkos kan minskas eller helt undvikas.

VIKTIGT! Personalen som utövar denna behandling ställer inte några veterinära diagnoser. Du som hundägare är ytterst ansvarig för din hunds tänder och vi berättar endast vad vi ser och hur det kan behandlas med Cleany Teeth. Du bör alltid vara uppmärksam på din hunds andedräkt och beteende kring mat och munnen. Vi förbehåller oss rätten att neka utförandet av tjänsten om vi anser att hunden borde uppsöka veterinär istället.

Pris

En behandling på ca 1 timme kostar 600 kr.

Klicka här för att boka tandbehandling