Tankar om hunddagis

Att ha sin hund på ett hunddagis kan för en del hundägare kännas lite läskigt till en början. Helt plötsligt ska man lämna ifrån sig sin älskling och lita på att de blir väl omhändertagna och får sina behov tillgodosedda. Här kommer Dog Planets tankar kring hunddagis.
När Dog Planet startades 2005 så hade vi en tydlig idé. Att erbjuda allt som behövs i ett hundliv och hundomsorg av högsta kvalitet.

Vi ser varje hund som en enskild individ och arbetar utifrån varje individs förutsättningar. Det är A och O att varje hund ska trivas på vårt hunddagis och känna sig trygg i vår miljö. Dagis ska inte vara ett ställe för ägarna att förvara sina hundar under arbetsdagarna utan en plats där hundarna får en berikande och värdefull vardag. Vi jobbar med att ha en tydlig kommunikation där kroppsspråk, röst och beröring vägleder våra hundar genom situationer som kan vara lite jobbiga, till exempel hundmöten.

Alla hundar på dagis kommer överens vilket gör att de integrerar med varandra och trivs bra i varandras sällskap både inomhus och på promenaderna. En av grundstenarna i vårt tänk är att hunden ska få ordentligt med motion och utomhusvistelse varje dag, 1-3 timmars promenad är standard och vi är även måna om att erbjuda extra hjärngympa och aktivering för de hundar som behöver det. Vårt mål är att hunden ska komma hem både välmotionerad och lugn i både kropp och knopp.

Vi har även möjlighet att hålla hundar lösa under promenaderna om ägaren ger sitt tillstånd.
För oss är det viktigt att alltid ha en öppen och ärlig dialog med våra hundägare. Vi jobbar med levande djur och är mycket noga med att återkoppla till ägarna i slutet av dagen hur det gått för varje individ.
Är du dagiskund hos oss så erbjuder vi passning i hemmiljö hos någon av våra duktiga dagisfröknar om du behöver resa bort en kortare eller längre stund.

Vi erbjuder självklart kloklipp till alla våra dagiskunder.
Hos våra diplomerade hundfrisörer kan din hund få en skön stund med bad, tork och pälsvård och i vår butik kan du hitta allt som behövs i ett hundliv.
De flesta av våra hundar går hos oss hela sitt liv och för oss är hundar livet!

Hos oss jobbar vi utifrån våra ledord, trygghet, positiv förstärkning och gemenskap!