Öppettider

Vi har kloklippstider att boka måndag- fredag. Pris för kloklipp är 250kr/per hund.
(Röda dagar och dagen före röd dag är kloklipp stängt).

Du kan även köpa ett kloklipp-kort för 2 000 kr som gäller 10 gånger så slipper du betala varje gång och sparar samtidigt 500 kr.

För att boka kloklipp Klicka här!

 

Hur ofta behöver du klippa klorna på din hund?

Låter det mycket när din hund går på golvet där hemma? Om det låter som att hunden håller på att lämna stora rivmärken i golvet eller som att den steppar då är det dags att klippa klorna.

Man bör klippa klorna 1 – 2 gånger per månad för att pulpan inte ska växa sig längre med tiden. För mer passiva hundar och valpar behöver du däremot klippa klorna oftare.

 

Vad händer om man inte klipper klorna på hunden?

Precis som med en själv har långa naglar lättare för att böjas och brytas av, något som kan bli en smärtsam historia för hunden.

Långa klor har lättare att fastna vilket kan göra att de skadas eller bryts av.

Vissa hundar har problem med sköra klor vilket gör att de är extra känsliga för om de blir för långa.

Om din hund har lätt för att bryta eller skada klorna bör du se till att hålla dom korta genom att klippa klorna regelbundet.

En klo som bryts av behöver inte vara ett problem men det beror lite på hur den bryts av. Ett rent klobrott är ingen fara, bara klipp till klon så att den inte är vass.

Om det däremot börjar blöda, om klon pekar snett eller om hunden börjar halta och uppvisar tecken på smärta kan du behöva uppsöka veterinären. I värsta fall kan klon behöva avlägsnas.

För att boka kloklipp Klicka här!