En dag på Dagis

Dagiset öppnar 07:00, ansvarig dagisfröken fyller vattenskålar samt lägger ut bäddar och ser till att allt är i ordning. Sen planeras dagens promenader medan hundarna börjar fylla lokalen, ca 40 hundar ska hitta sin plats på stora dagiset och ca 20 stycken på mini innan klockan blir 08:45! När hundarna morgon dåsar i sina bäddar har resten av personalen kommit och alla hjälps åt att göra i ordning för promenad. Koppel ska fixas och vattenflaskor ska fyllas. Praktikanter instrueras i dagisets rutiner för att samma regler ska gälla oavsett vem som håller i kopplet! 09:15 börjar den första gruppen med stora hundar gå ut och följs av småhundarna och slutligen timmen för de hundar med lite speciella behov. Hur promenaderna ser ut varierar beroende på antal hundar, väder och årstid men är vanligen runt 2 timmar lång.

Ungefär vid 11:30-12:00 kommer alla grupper in, trötta och välmotionerade. Hundarna springer in i respektive rum för att sova tills det är dags att gå ut igen! Under tiden har fröknarna lunch samt sköter diverse andra uppgifter, tex svara på mail, städa och ta butikskunder mm. Mys och kloklipparstunden är även nu!

När klockan börjar närma sig 14:00 görs återigen koppel i ordning. Denna promenad är ungefär på en timme och alla hundar går tillsammans, de som kan får självklart gå lösa bredvid. På denna promenad är det fokus på att rasta av sig ordentligt före vilan innan matte och husse hämtar. Alltså är det ingen motions eller lekpromenad. Efter denna promenad är hundarna nöjda för dagen och väntar in sina hussar och mattar. Från kl. 15:15 är det utlämning och hundarna slussas ut fram tills det att klockan slår 18:00 och dagiset stänger. Fröknarna plockar ihop det sista och förbereder för ytterligare en dag på dagis.